наукова рада НАНУ

НАЦІОНАЛЬНА АКАДЕМІЯ НАУК УКРАЇНИ

ВІДДІЛЕННЯ ХІМІЇ

НАУКОВА РАДА З АНАЛІТИЧНОЇ ХІМІЇ



СЕСІЯ НАУКОВОЇ РАДИ НАН УКРАЇНИ З ПРОБЛЕМИ АНАЛІТИЧНА ХІМІЯ

 НАУКОВА КОНФЕРЕНЦІЯ

«АНАЛІТИЧНИЙ КОНТРОЛЬ ЯКОСТІ ТА БЕЗПЕКИ ПРОДУКЦІЇ ПРОМИСЛОВОГО ВИРОБНИЦТВА І ПРОДОВОЛЬЧОЇ СИРОВИНИ. ПИТАННЯ ПІДГОТОВКИ ФАХІВЦІВ ДЛЯ ВИПРОБУВАЛЬНИХ ЛАБОРАТОРІЙ»

22-26 травня 2006 р. (м. Одеса)


Шановні колеги !

Наукова Рада НАН України з проблеми Аналітична хімія при участі Фізико-хімічного інституту ім. О.В. Богатського НАН України (м. Одеса), Одеського національного університету ім. І.І. Мечникова та НВЛ «ХІМТЕСТ» запрошують Вас прийняти участь у роботі чергової сесії Ради, яка відбуватиметься з 22 по 26 травня 2006 р. у м. Одеса.

Сесія Наукової Ради присвячена висвітленню актуальних питань аналітичної хімії з наступної тематики:

1.    Методологія сучасної аналітичної хімії.

2.    Сучасний стан, проблеми та перспективи розвитку тест-методів аналізу.

3.    Метрологічне забезпечення аналітичної служби в Україні.

4.    Концепція невизначеності. Особливості, переваги та обмеження.

5.    Сучасні задачі викладання аналітичної хімії у вищих навчальних закладах.

6.    Актуальні проблеми аналізу об’єктів навколишнього середовища, нових функціональних матеріалів, лікарських препаратів та інш.

Крім того плануються доповіді по матеріалам запланованих до захисту докторських та кандидатських дисертацій (по 40 і 20 хв. відповідно).


Одночасно за сесією Наукової Ради НАН України з проблеми «Аналітична хімія» 25 і 26 травня 2006 р. буде проходити науково-методична  конференція:

«АНАЛІТИЧНИЙ КОНТРОЛЬ ЯКОСТІ ТА БЕЗПЕКИ ПРОДУКЦІЇ ПРОМИСЛОВОГО ВИРОБНИЦТВА І ПРОДОВОЛЬЧОЇ СИРОВИНИ. ПИТАННЯ ПІДГОТОВКИ ФАХІВЦІВ ДЛЯ ВИПРОБУВАЛЬНИХ ЛАБОРАТОРІЙ»

На конференції будуть розглянуті головні проблеми розвитку сучасної аналітичної хімії в умовах виробництва якісної, безпечної та конкурентно спроможної продукції промислового виробництва і продовольчої сировини, а також завдання вищої школи щодо підготовки, перепідготовки та підвищенню кваліфікації персоналу випробувальних і калібрувальних лабораторій, їх професійного тестування відповідно вимогам стандарту ISO 17025.

Окреме місце у програмі конференції буде присвячено обговоренню змісту та викладанню аналітичної хімії, хімічної метрології, технічного аналізу, організації роботи хімічної лабораторії в умовах сучасного виробництва і підготовки її персоналу до акредитації відповідно вимогам національного та міжнародного стандартів.

Заплановано розглянути питання підвищення якості підготовки відповідних фахівців у вищих навчальних закладах, а також головні положення Болонської угоди.

Конференція складатиметься з усних доповідей (по 15-20 хв.) та «круглого столу».

На початок роботи сесії та конференції її учасникам буде роздано збірник тез доповідей.


Адреса оргкомітету: 65029, м. Одеса, вул. Щепкіна, 14, ОНУ ім. І.І. Мечникова, хімічний факультет,

Захарія О.М., тел. 8067-4818169, e-mail: anz@real.ua

Програмний комітет: Антонович В.П., тел. (0482) 65-20-42, e-mail: antonovich@te.net.ua

11-abr-17


Голова –  д.х.н., професор Ольга Антонівна Запорожець
Секретар к.х.н., доцент Оксана Тананайко

 http://anchem.knu.ua/nanu/
E-Mail: analysis@univ.kiev.ua