наукова рада НАНУ

НАЦІОНАЛЬНА АКАДЕМІЯ НАУК УКРАЇНИ

ВІДДІЛЕННЯ ХІМІЇ

НАУКОВА РАДА З АНАЛІТИЧНОЇ ХІМІЇ


Рішення ради

В результаті обговорення зазначених вище аспектів сучасного становища розвитку аналітичної хімії в Україні учасниками сесії запропоновано:

1. Переглянути програми підготовки бакалаврів, спеціалістів, магістрів та програми кандидатських іспитів за спеціальністю аналітична хімія.

2. Розробити типові програми викладання аналітичної хімії для хімічних та нехімічних спеціальностей.

3. Рекомендувати відновити кафедру аналітичної хімії у Національному технічному університеті „Київський політехнічний інститут”

4. До 100-річчя з дня народження академіка А.К.Бабка створити ініциативну групу на чолі з проф. В.М.Зайцевим для проведення ювілейних заходів, у тому числі проведення міжнародної конференції з аналітичної хімії, засідання “Відділення хімії” НАНУ, встановлення меморіальної дошки, видання збірника праць тощо. 

5. Підняти питання перед Президією НАНУ про створення іменної премії в галузі аналітичної хімії

6. Вивчити стан викладання аналітичної хімії в ВНЗ України. Для цього розробити анкету та розіслати її по університетах України.

7. Створити банк даних методичних розробок в галузі викладання аналітичної хімії та суміжних дисциплін.

8. Враховуючи високий рівень науково-педагогічних кадрів за спеціальністю аналітична хімія в Ужгородському університеті ( 3 д.х.н), рекомендувати ВАК України включити до списку провідних установ кафедру аналітичної хімії названого університету.

9. Створити вебсайт “Наукова рада НАНУ з проблеми Аналітична хімія », де висвітлювати роботу Ради.

10. Інформацію про роботу сесії Наукової ради НАНУ з проблеми Аналітична хімія   подати до Українського хімічного журналу та Журналу аналитической химии.

11. Наступне засідання Наукової ради НАНУ з проблеми “Аналітична хімія” провести у 2003 році в Ужгородському університеті.

 


Голова –  д.х.н., професор Ольга Антонівна Запорожець
Секретар к.х.н., доцент Оксана Тананайко

 http://anchem.knu.ua/nanu/
E-Mail: analysis@univ.kiev.ua